неділю, 1 листопада 2020 р.

Як справлятися зі стресом людям, які перехворіли на СOVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я розробила рекомендації для самостійної реабілітації після захворювань, пов'язаних з COVID-19. У документі, серед іншого, є інструкції про те, як справлятися зі стресом, тривожністю та депресією.


Рекомендації ВООЗ:

- Піклуйтеся про свої основні потреби

🔸Добре висипайтеся. Під час перебування у лікарні ви, найімовірніше, погано спали. Стрес також може впливати на сон. Намагайтеся повернутись до звичайного часу на сон та прокидання.
🔸 Достатнє та здорове харчування є важливим для вашого гарного самопочуття. Члени сім’ї/опікуни можуть допомогти в забезпеченні необхідними продуктами харчування.
🔸 Будьте фізично активними, адже це знижує стрес та ймовірність появи депресії. Безпечно збільшуйте фізичну активність, роблячи це поступово та маленькими кроками. 

 - Догляд за собою 

🔸  Підтримка соціальних зв’язків є важливою складовою психічного здоров’я та благополуччя. Розмова з іншими людьми може допомогти знизити рівень стресу.
🔸  Займайтесь діяльністю, що розслабляє і не викликає втому. Повільне дихання також допомагає знизити рівень стресу і є ще одним прикладом стратегії відпочинку. 
🔸 Поступово підвищуйте   участь у щоденній діяльності. Робіть для цього все від вас залежне. Так зможете покращити свій настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар