понеділок, 12 грудня 2022 р.

📚Як підготуватися до іспитів і заліків?

    Починати повторення слід з читання конспектів. Прочитавши уважно матеріал з предмета, приступити до ретельного повторення за темами та розділами. Не можна обмежуватися при повторенні тільки конспектами, бо в них все записано дуже стисло, тільки головне. Це можна зробити тільки за допомогою підручника та додаткової літератури.

    Повторюючи матеріал за темами, треба домагатися його виразного засвоєння. Рекомендується при повторенні використовувати такі прийоми:

  • ставити самому собі різні питання (і частіше) і відповідати на них (застосовувати самоконтроль);
  • робити додаткові записи, схеми, що допомагають узагальнити матеріал, синтезувати його;
  • розповідати повторений і засвоєний матеріал своїм товаришам, відповідати на їхні запитання і критично оцінювати викладене.

Повторення, в основному, треба закінчити за день до іспиту, щоб повторений і закріплений матеріал «перетравити» у свідомості та пам'яті. 

    У дні підготовки до іспитів уникайте надмірного перевантаження розумовою роботою, дотримуйтеся гігієнічного режиму, чергуйте працю і відпочинок.

    Старайтеся весь обсяг роботи розподіляти рівномірно по днях, відведеним для підготовки до іспиту, і контролювати кожен день виконання роботи, старайтеся трохи перевиконати план. Тоді у Вас завжди буде резерв часу.

    В день, що передує екзамену, займайтеся не більше ніж до 18 години. Вранці обов'язково поснідайте. Тоді відповідати на іспиті Ви будете бадьорими і впевненими у своїх силах.

Успіхів вам! Ні пуху, ні пера!

Немає коментарів:

Дописати коментар